Gyümölcstorta Vikkancs módra



Hozzávalók:

Piskótatészta 3 tojásból
( 3 db tojás, 3 ek. cukor, 3 ek. hideg víz, 3 ek. liszt,
1 cs. vaníliás cukor, 1 cs. sütőpor )


Puding réteg:
2 db vaníliás puding
0,9 dl tej
6 ek. cukor


Zselés réteg:
2 csomag átlátszó Dr. Oetker zselatin
1 nagy doboz Ananász/bármilyen más gyümölcs


Díszítés: némi Hulala ( kb. 1 dl )
1 cs. habfixáló
1/2 cs. szeletelt mandula


Először is a piskótatésztát sütöm meg 24 cm átmérőjű kerek sütőformában. Hagyom kihűlni. Elválasztom a formától, de abba visszahelyezem. A pudingot megfőzöm - az előírás helyett 9 dl tejjel - beletöltöm a sütőformába, és hagyom kihűlni. Közben az ananászt lecsöpögtetem, és a felfogott levét mérőedénybe teszem, és kiegészítem 0,5 literre vízzel. Ezt a felhígított levet - cukor nélkül - felforralom a zselatinnal. Az ananászt a kihűlt pudingra teszem, majd erre rá a zselatint. Kb. 1 órára hűtőbe teszem.

Díszítés: mielőtt kicsatolom a tortaforma szélét, késsel elválasztom a tortát a formától - ez fontos, mert különben darabokra törik a zselé réteg!
Az oldalát tejszínhabbal ( Hulalával ), majd szeletelt mandulával díszítem - de enélkül is nagyon fincsi, és mutatós!!! :)