Schwarzwaldi torta némi Hupikék törpikés beütéssel







Ezt a süteményt nagyon könnyű elkészíteni, és díszítésének csak a fantáziám/fantáziátok szabhat határt.

Hozzávalók egy tepsihez:

Csokoládés piskóta tészta 8 tojásból (recept ld. a csokis piskótánál)
1 liter Hulala (növényi tejszín)
4 cs. Dr. Oetker tejszínhab fixáló
1/4 üveg eperlekvár
5 ek. Nesquick kakaó
2 üveg magozott, cukorozott meggy befőtt
5 ek. étkezési keményítő
kék színű ételfesték
1 üveg Dr. Oetker dekorációs cukor


A meggyet lecsöpögtetem. Az étkezési keményítőt 5 ek. meggyel elkeverem, a befőttet beleteszem, és kicsit megrottyantom - így nem fog a meggy levet engedni. Hagyom kihűlni!
Aztán a kész csokis piskótát ketté vágom, az eperlekvárral az egyik felét megkenem - nem kell sajnálni, úgyis beszívja!
A Hulalát a tejszínhab fixálóval felverem, egyharmad részébe belekeverem a kakaót, egyharmad részét elteszem a díszítéshez. A maradék egyharmad részét habzsákba teszem, és kis fészkeket nyomok a tortára, a kakaós résszel ezután ugyanezt követem el. Amikor a kis fészkeink készen vannak, belenyomom a közben kihűlt cseresznyét.
A legvégén már csak a piskóta másik felét kell ráhelyezni a habkölteményünkre, díszítés előtt pár órára fagyasztóba teszem.

Díszítés - ahogy a képeken:

Miután kivettem a fagyasztóból, bekenem a tésztát a fehér Hulalával, a maradékot pedig elkeverem az ételszínezővel - ízlés szerinti színre. Tetejére valami mókás dekorációs cukrot szórok. :-)