Hozzávalók:
5+15 dkg porcukor
3 dkg finomliszt
2 tojás sárgája
1,5 dl tej
15 dkg Rama margarin
2 tojás sárgája
1,5 dl tej
15 dkg Rama margarin
1 cs. ostyalap
Az ízesítéshez: pár csepp vanília kivonat vagy egy fél citrom leve
Az ízesítéshez: pár csepp vanília kivonat vagy egy fél citrom leve
Legelső lépésként az 5 dkg porcukrot a finomliszttel, a tojás sárgájával és a tejjel felfőzöm. Ezt a masszát hagyom kihűlni, de közben párszor átkeverem.
A 15 dkg porcukrot a margarinnal turmixgép segítségével elkeverem, majd az előbbi krémalapot is hozzádolgozom. Ha ízesíteni akarom, azt ilyenkor teszem meg: vagy vanília kivonatot, vagy pedig egy fél citrom levét adok hozzá ( a citromos verzió finomabb!!! ).
Az ostyalapokat megtöltöm ( gazdagon ) a krémmel - nem kell sajnálni, mert az ostya úgyis nagy részét magába fogja szívni. Ahhoz, hogy szép egyenletes legyen a felülete, a pihenési időre egy könyvet rakok rá nehezéknek.
Egy éjszakát pihentetem, majd - még mielőtt teljesen megszívja magát az ostya - felszeletelem. Én a hosszanti oldalakat így, állítva szoktam - mert így könnyebb!