Hozzávalók a két rúdhoz:
- 3 kg túró ( lehetőleg házi )
- 12 csomag vaníliás cukor
- 15 evőkanál cukor
- 1,2 l tejföl
- 2 citrom leve
- 1,2 l tejföl
- 1 cs. Topfen Tortenhilfe ( túróhoz való fixáló - Dr. Oetker )
- 1 tábla min. 65% kakaótartalmú csoki
A túrót a cukorral és a tejföllel homogén masszává kevertem. Aztán jött hozzá citromlé, majd a fixáló.
Nyújtódeszkára raktam, és folpack segítségével hengert formáztam belőle. Így varázsoltam bele a henger formába, ami - mint látható- egy váza és egy kancsó volt.
Kb. 12 órára fagyasztóba tettem, majd kivettem, és rácsra tettem, kicsit vártam, és kihámoztam a fóliából.
Vízgőz felett megolvasztottam a csokit, és rákentem a rudakra - két rétegben.
Szereztem erre az alkalomra Pöttyös táskát, ebbe raktam a rudikat, aztán összevarrtam őket, és mehettek is egy tálcára - így könnyebb volt a szállításuk.