Hozzávalók:
2 cs. darált keksz ( 2x50 dkg )
20 dkg nádcukor
25 dkg margarin
20 dkg mandula
10 dkg marcipán
3 db zöld mandula aroma
2 db jamaicai rum aroma
5 ek. Nesquick kakaó
kb. 0,5 l víz
tej
20 dkg nádcukor
25 dkg margarin
20 dkg mandula
10 dkg marcipán
3 db zöld mandula aroma
2 db jamaicai rum aroma
5 ek. Nesquick kakaó
kb. 0,5 l víz
tej
A kekszet először a cukorral, majd a margarinnal masszává keverem. Amikor ez készen van, ketté veszem, és az egyik masszához hozzáadom a finomra darált mandulát és a jamaicai rumot. Felmelegítem a vizet, belekeverem a kakaót, és a mandulás masszába dolgozom. Akkor jó a masszánk, ha nem ragad oda a tál széléhez, de még képlékeny. ( Ha túl száraz, önthetünk hozzá még tejet is. )
A másik adag masszához hozzáadom a mandula aromákat, és annyi tejet, hogy olyan állaga legyen, mint a párjának.
Két tepsit folpackkal kibélelek, és a masszákat ezekbe dolgozom külön-külön egyenletessé. 1/2 órára a fagyasztóba teszem mindkettőt - hogy könnyebb legyen majd tekerccsé tekerni őket.
A marcipánból a tepsi hosszúságának megfelelő hurkát gyúrok. A megdermedt masszákat előveszem a jégről, a barnára ráfordítom a zöldet, majd megszabadítom a zöldet a folpacktól. Az egyik hosszabb oldal szélére helyezem a marcipánt , és innen tekerem fel a folpack segítségével.
A folpackot még hagyom rajta, így teszem vissza szintén 1/2 órára a hűtőbe. Utána rögtön fogyasztható.
Ez az én saját fejlesztésű kedvencem! Brutális, és nagyon finom!!! ;D