Az én kedvenc csokitortámat a Sugar Shop!-ban lehet kapni. Kicsit messze van tőlünk, ezért megpróbáltam otthon is előállítani vmi hasonlót... ez lett belőle:
Hozzávalók ( egy kisebb tepsi mérethez ):
8 db tojás
8 ek nádcukor
8 ek finomliszt ( a fele lehet tk.liszt is )
8 ek langyos víz
4 ek Holland típusú kakaó
1 cs sütőpor
8 ek nádcukor
8 ek finomliszt ( a fele lehet tk.liszt is )
8 ek langyos víz
4 ek Holland típusú kakaó
1 cs sütőpor
1 l tejszín
4 cs. habfixáló
2 tábla min. 65%-os csokoládé
250 dkg marcipán
pár csepp ételfesték 3 színben
250 dkg marcipán
pár csepp ételfesték 3 színben
Díszítés:
250 dkg marcipán
pár csepp ételfesték
porcukor a marcipán nyújtásához
pár csepp ételfesték
porcukor a marcipán nyújtásához
A tojásfehérjéket elválasztom a sárgájuktól, egy csipet sót teszek bele, majd kemény habbá verem.
A tojássárgájához hozzáadom a cukrot, szinte habossá keverem, majd beleszitálom a lisztet és a sütőport. Pár kanál vizet rakok hozzá, aztán jöhet is a kakaó. Ezt a masszát legvégül összedolgozom ( óvatosan, h. ne törjön meg a hab ) a felvert tojásfehérjével.
A tésztát 180 C-on ( alsó-felső sütőben ) kb. 30 perc alatt megsütöm. Amikor kihűlt három rétegre vágom fel.
A tejszínt habfixálóval együtt kemény habbá verem. Egy kisebb részt félreteszek a tora bevonására. A csokit összetöröm, majd mikróban kb. 2 perc alatt folyékonnyá melegítem. Habverővel homogénné keverem.
A folyékony csokit aztán belekeverem az előzőleg felvert tejszínbe.
Egy kis csomag ( 25 dkg ) marcipánt három részre osztok, és minden részt pár csepp ételfestékkel megszínezek. Kézzel egyenletes színűvé dolgozom. ( Ha esetleg ragadna, porcukrot rakok még hozzá. )
A három golyóból 6 hurkát készítek, és ezekből hármat az sütemény alsó, hármat pedig a felső tésztájára helyezek.
A marcipán hurkák közé nyomózsák segítségével tejszín hurkákat nyomok.
Ezt a süti felső szintjén is megismétlem.
Miután összeállítottam a torták, a félretett tejszínnel bevonom, és a hűtőbe teszem min. 1 órára pihenni.
Legvégén vonom be marcipánnal a tortát: egy csomagot zöld színűvé, egy csomagot pink színűvé festek az ételfesték segítségével. Miután megszíneztem, visszateszem a hűtőbe, és megvárom, míg lehűl - különben nem nem lehetne vele dolgozni, mert ragadna.
Szilikonos lapon sok porcukorral nyújtom, és vágom a tortának megfelelő formára.
És - ha a marcipánnak is jó napja van - ez lesz belőle: