Marcipános csokitorta ( á la Sugar Shop! )


Az én kedvenc csokitortámat a Sugar Shop!-ban lehet kapni. Kicsit messze van tőlünk, ezért megpróbáltam otthon is előállítani vmi hasonlót... ez lett belőle:

Hozzávalók ( egy kisebb tepsi mérethez ):
8 db tojás
8 ek nádcukor

8 ek finomliszt ( a fele lehet tk.liszt is )
8 ek langyos víz

4 ek Holland típusú kakaó
1 cs sütőpor

1 l tejszín
4 cs. habfixáló
2 tábla min. 65%-os csokoládé
250 dkg marcipán
pár csepp ételfesték 3 színben



Díszítés:
250 dkg marcipán
pár csepp ételfesték
porcukor a marcipán nyújtásához

A tojásfehérjéket elválasztom a sárgájuktól, egy csipet sót teszek bele, majd kemény habbá verem.


A tojássárgájához hozzáadom a cukrot, szinte habossá keverem, majd beleszitálom a lisztet és a sütőport. Pár kanál vizet rakok hozzá, aztán jöhet is a kakaó. Ezt a masszát legvégül összedolgozom ( óvatosan, h. ne törjön meg a hab ) a felvert tojásfehérjével.

 

A tésztát 180 C-on ( alsó-felső sütőben ) kb. 30 perc alatt megsütöm. Amikor kihűlt három rétegre vágom fel.


A tejszínt habfixálóval együtt kemény habbá verem. Egy kisebb részt félreteszek a tora bevonására. A csokit összetöröm, majd mikróban kb. 2 perc alatt folyékonnyá melegítem. Habverővel homogénné keverem.


A folyékony csokit aztán belekeverem az előzőleg felvert tejszínbe.



Egy kis csomag ( 25 dkg ) marcipánt három részre osztok, és minden részt pár csepp ételfestékkel megszínezek. Kézzel egyenletes színűvé dolgozom. ( Ha esetleg ragadna, porcukrot rakok még hozzá. )


A három golyóból 6 hurkát készítek, és ezekből hármat az sütemény alsó, hármat pedig a felső tésztájára helyezek.


A marcipán hurkák közé nyomózsák segítségével tejszín hurkákat nyomok.


Ezt a süti felső szintjén is megismétlem.


Miután összeállítottam a torták, a félretett tejszínnel bevonom, és a hűtőbe teszem min. 1 órára pihenni.


Legvégén vonom be marcipánnal a tortát: egy csomagot zöld színűvé, egy csomagot pink színűvé festek az ételfesték segítségével. Miután megszíneztem, visszateszem a hűtőbe, és megvárom, míg lehűl - különben nem nem lehetne vele dolgozni, mert ragadna.



Szilikonos lapon sok porcukorral nyújtom, és vágom a tortának megfelelő formára.


És - ha a marcipánnak is jó napja van - ez lesz belőle: