Rumos szelet



Hozzávalók ( egy átlagos tepsi mérethez ):
6 db tojás
20 dkg nádcukor
20 dkg Rama margarin
20 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
4 ek. sütőrum
15 dkg darált dió
20 dkg csoki (65%-os) - reszelve

Cukormáz:
1/8 l rum ( 125 ml )
1/2 kg porcukor

A tojásokat a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a langyos margarint is. Ezután jöhet a liszt, majd a sütőrum ( rum aromával is helyettesíthető ). A tésztához legvégül a diót, és a csokit adom hozzá.

Előmelegített sütőben 180 C-on 25 percig sütöm.


Cukormáz: a rumot a porcukorral homogén masszává keverem, majd a tepsiben hagyott langyos tésztára öntöm, elkenem, és hagyom megszilárdulni.


Ezúton köszönöm Anitának az eredeti receptet! Kicsit leegyszerűsítettem, de szerintem így is nagyon fincsi!