Hozzávalók ( egy átlagos tepsi mérethez ):
8 db tojás
6 ek. liszt
2 ek. étkezési keményítő
8 ek. cukor
8 ek. víz
1 cs. sütőpor
6 ek. liszt
2 ek. étkezési keményítő
8 ek. cukor
8 ek. víz
1 cs. sütőpor
1 liter Hulala
4 cs. habfixáló
4 nagy doboz konzerv őszibarack
2 cs. tortazselé
baracklekvár
4 cs. habfixáló
4 nagy doboz konzerv őszibarack
2 cs. tortazselé
baracklekvár
Díszítéshez:
2 cs. babapiskóta
Piskótatésztát készítek a szokásos módon. ( ld. piskótészta alap )
Amikor kihűlt a tészta, kettévágom, az alsó felét megkenem lekvárral.
A Hulalát felverem a habfixálóval, és a kb. a 90%-át habzsák segítségével rányomom a tésztára ( mintha díszíteném, "hurkákat" formázva ). A Hulala maradék részét elteszem későbbi díszítésre. Utána jöhet rá 2 doboz lecsöpögtetett, felszeletelt őszibarack.
Ráteszem a tészta másik felét, és a tetejét megkenem a maradék Hulala felével, és rárakom a másik két doboz lecsöpögtetett, felszeletelt őszibarackot.
Kicsit hagyom pihenni, aztán ezután alufóliából keretet készítek a tészta köré. A zselatint a konzerv levével elkészítem, és a tortára öntöm - óvatosan! ( Ha nem vízzel, hanem gyümölcslével készítem a zselét, nem kell bele cukor, mert amúgy is nagyon édes lesz! ) Amikor megdermedt, leveszem az alufóliát, és a maradék Hulalával az oldalát megkenem, és piskótakerítést készítek köré.