Juhtúrós, tökmagos pogácsa - Zsozsó kedvence


Hozzávalók:
3 dkg élesztő
1/2 dl tej
1 kis evőkanál cukor

50 dkg finomliszt
25 dkg Rama margarin
25 dkg juhtúró
2 db tojássárgája
1 pohár tejföl
só, bors
20 dkg tökmag
25 dkg trappista sajt


Az élesztőt a cukrozott langyos tejbe keverem, majd felfuttatom.



Egy nagy tálba szitálom a lisztet, majd kézzel összedolgozom a margarinnal.



Ha homogén, jöhet bele a juhtúró, aztán a tojássárgája, és ízlés szerinti só, bors ( viszonylag sok kell bele, mert a juhtúró elég semleges ízű ). 



A tökmagot géppel aprítom, és csak legvégén keverem hozzá a tésztához.






Kb. egy óráig kelesztem ( én a sütőm olvasztó programját szoktam ilyenkor használni ). 




Ha szépen megkelt, kb. 2 cm-es vastagra nyújtom, majd pogácsákat szaggatok belőle.




A tetejét megszórom sajttal, és még további 15 pericig hagyom kelni a tepsiben.





180 C fokon sütöm kb. 15-20 percig. Akkor jó, ha a sajt kicsit megpirult a tetején! 

Vigyázat! Ilyenkor úgy tűnik, mintha még nem sült volna meg; de ki kell venni, különben kiszárad!