Répatorta



Hozzávalók+Elkészítés:
200 g barna cukrot,
100 g porcukrot
200 ml étolajjal
összedolgozok, majd hozzáadok
4 db tojást
és mixerrel habossá keverem.

280 g búzalisztet,
100 g darált diót,
12 g sütőport,
1 ek fahéjt
külön összekeverek, majd az előző masszához adom.

A masszába dolgozok még továbbá
300 g reszelt répát
1 tk. sót,
100 g fehér reszelt csokoládét,
1 db nagyobb narancs reszelt héját.

Az így kapott tésztát 160 C fokon kb. 90 percig tortaformában sütöm.

A tetejére
25 dkg porcukorból és 1 db narancs levéből
homogén mázat készítek, és a tortára még langyos állapotban ráöntöm. 
Ha gyerekeknek készül, a rum helyett vizet vagy narancslevet használok.





Ui.: ízre teljesen olyan, mint a mekiben kapható répatortáé.