Pavlova torta



Hozzávalók+Elkészítés:

6 db tojás fehérjét
1 csipet sóval
mixerrel habossá keverek, és amikor már félig kemény, hozzáadok
300 g porcukrot is.

Tovább keverem addig, ameddig kemény lesz. 
Két tepsit kibélelek sütőpapírral, és mindkettőbe kerek formát készítek. A habot nem simítom el, hanem hullámra formázom. 
Előmelegített sütőben 150 C fokon 50 percig sütöm, ha kész, hagyom kihűlni.

A krémhez
200 ml tejszínt
mixerrel habossá keverek, és amikor már félig kemény, hozzáadok
2 dl görög natúr joghurtot
2 ek porcukrot
1 ek citromlevet
majd tovább keverem addig, ameddig kemény lesz.

Megmosok és lecsöpögtetek
500 g málnát.

A krém felét az egyik megsült "tésztára" kenem, majd megszórom a megmosott málna felével.
Erre helyezem a másik "tésztát", és ezt is megkenem a krémmel, majd a maradék málnát is rászórom.

A tortát mentalevéllel díszítem.